Ampio tilbyder

Ampio har udført Stucco Lustro i Danmark, Norge og Sverige i mere end 30 år. For at sikre kvaliteten anvender vi erfarne italienske specialister, og vi importerer materialer og redskaber fra Italien. Vi gennemfører opgaven fra idéfase til aflevering af færdige overflader som svarer til bygherrens og arkitektens ønsker. Den typiske proces er:

 • Gennemgang af tegninger og besigtigelse af underlag for Stucco Lustro
 • RĂĄdgivning af bygherre om farve, glans, struktur m.m.
 • Ampio giver bindende tilbud
 • Accept af tilbud og aftale om tid for udførelse
 • Udførelse, aflevering, godkendelse

Det er en god idé at kontakte os tidligt, hvis man overvejer Stucco Lustro, så vi kan rådgive om underlag, tidsplanlægning osv.


thumb

Udførelse af Stucco Lustro

Stucco Lustro kan udføres på alle slags overflader som er jævne, stabile, tørre og uden uregelmæssigheder og revner. Det kan f.eks. være puds, beton, gipsplader etc. Stucco Lustro kan udføres på krumme flader, på lofter, søjler m.m. Stucco Lustro udføres som regel som det sidste arbejde i byggeprocessen. Udførelse tager mindst 3 dage, og ved arealer på mere end 30 m2 typisk 1 dag pr. 10 m2. Udførelsens almindelige forløb er:

 • PĂĄførelse af primer som sikrer vedhæftning pĂĄ underlag.
 • Produktion af prøve med finjusteret farve og overflade som godkendes af bygherre.
 • PĂĄførelse af første lag Stucco Lustro.
 • PĂĄførelse af andet lag Stucco Lustro.
 • PĂĄførelse af sidste lag Stucco Lustro, udføres vĂĄdt-i-vĂĄdt.
 • Voksning af overfladen og eventuelt pĂĄføring af ekstra voks som yderligere sikring, f.eks. i vĂĄdrum.

Ved mere komplicerede udførelser med flere farver eller tilslag f.eks. med perlemor eller guld tager arbejdet længere tid og prisen er højere.


thumb

Priser på udførelse

Stucco Lustro udføres af Ampio som samlede opgaver i den højeste kvalitet. Vi rådgiver om muligheder for anvendelse, om typer og farver, og giver tilbud - leverer materialer - udfører - afleverer. Prisen på opgaven beregnes i hvert enkelt tilfælde. Ring eller skriv og bed om et tilbud eller et godt råd. Det koster ikke noget. Eller lav en aftale om at besøge os.


thumb

Klassisk, bæredygtigt, holdbart

Stucco Lustro er en klassisk overflade som er blevet udført i hundreder af år i Middelhavsområdet. Nogle af de første eksempler findes endnu i Pompeji og er mere end 2000 år gamle. Stucco Lustro er udbredt i Italien, f.eks. i Venedig. Materialet er uorganisk og let basisk, derfor modvirker det naturligt mikroorganismer og skimmel. Så udover at det er et bæredygtigt naturmateriale, medvirker det også til et fremragende indeklima.
Stucco Lustro har to grundkomponenter, kalk og knust marmor. Kalken kommer typisk fra Dolomitterne. Den varmes op til 600-900 grader celsius i mange timer og lægges derefter i blød i 1-2 år. Derved fjernes CO2 fra materialet som optager vand. Kalkstenen bliver til en hvid pasta. Den iblandes 50% marmorstøv som giver den lysreflektion der har givet traditionen navn: det lysende puds.
Når Stucco Lustro spartles på væggen i flere tynde lag med et kraftigt og præcist tryk, tørrer den - ved at vandet fordamper - i løbet af 12-24 timer. Over de følgende måneder optages luftens CO2 efterhånden, og så er vi tilbage ved den oprindelige sten som vi begyndte med. Man har fået en klippevæg i sin stue. Og en overflade som kan holde i mange år uden vedligeholdelse.


Hænder og spartel

Udførelse af Stucco Lustro kræver kun to hænder og een spartel. Men specialisten som hænderne sidder på skal være erfaren, dygtig, omhyggelig og tålmodig. Til de mere specialiserede opgaver kræves kunstnerisk talent. Der er ingen genveje hvis resultatet skal være i orden. Derfor er det kun de bedste italienske håndværkere der arbejder for Ampio.

Materialet

Grundmaterialet til Stucco Lustro er en blanding af halvt læsket kalk, halvt pulveriseret marmor som tones med pigmenter til den ønskede farve opnås. Der kan tilføjes perlemor, sort sand, knust rosa marmor, bladguld eller andet som særlige virkemidler for overfladen. Hver væg bliver en enestående overflade.

Kalk cyklus

Kalken starter som kalksten - CaCO3 - varmes op i mange timer, afgiver CO2 og bliver til CaO. Når kalken derefter lægges i blød bliver den til Ca(OH)2 - læsket kalk - og er blød og formbar. Når den derefter så iblandes knust marmor og spartles på væggen tørrer den, afgiver vand, optager CO2 fra luften - og bliver til kalksten igen.


ampio@ampio.dk · (+45) 45 50 55 45

© 2018 · www.ampio.dk